Profilfaget Digital – computere, gaming og programmering
Er den digitale verden dit rette element, og befinder du dig bedst bag en computerskærm? Så er profilfaget Digital noget for dig.
I digital kaster vi os ud i den digitale verdens mange muligheder, og afprøver alt lige fra programmering til videoredigering. Du lærer at kode computerspil, lave webdesign, bearbejde billeder i Photoshop, optage film med kamera, flyve med drone og meget mere.
Vi arbejder med skolens 3D printere og eksperimenterer med mulighederne i at printe tredimensionelt.
Efterskolen arrangerer flere gaming-weekender i løbet af året for dig, der er vild med at game.
Faget Digital rummer rigtig mange facetter af den digitale verden, og du kommer vidt omkring i samspil med andre, der deler samme interesse som dig. Undervisningen sker under kyndig vejledning af Morten og Leslie, der begge har en faglig baggrund i computerverdenen.
På digital er computeren det vigtigste værktøj, og faget har 5 fokusområder:
- Spiludvikling
- Film
- Grafisk design
- Webdesign
- Makerspace
Spiludvikling og Game Design
I spiludvikling arbejder vi med blokprogrammering og lærer, hvordan man koder spil. Det kræver opfindsomhed og kreativitet at udvikle et computerspil. Du bliver præsenteret for en række værktøjer som Gamemaker og Unity, som du får brug for, når du skal lave dit eget spil. Der er god tid til fordybelse, til at nørde og blive dygtig.
#GameMaker #Unity #BlokProgrammering #GameJam #GameDesign #LAN #Kode
Film, GoPro og drone
I film lærer du først og fremmest at redigere og producere vilde og effektfulde film. Vi laver droneoptagelser, presser GoPro-kameraet til det yderste, laver visual effects og color grading.
Vi eksperimenterer også med lyd og lys, green screen og meget mere.
Du lærer at betjene et kamera og lave optagelser, der visuelt fungerer. Filmmediet og udarbejdelse af computerspil har mange fællestræk, og overlapper hinanden på mange områder især rent teknisk og i fremgangsmåde.
#AdobePremierePro #Droner #GoPro #VisualFX #LydDesign #Kamera #AfterEffects
Webdesign, kode og hjemmesider
Her arbejder vi med at designe og kode hjemmesider. Sammen lærer vi at programmere; at se på kode og forstå hjemmesidens mange byggesten. Vi arbejder med HTML, CSS og JavaScript.
Du får kendskab til Python, PHP-databaser, CMS-systemer, responsivt webdesign og meget mere. Har du en iværksætter i maven, får du også mulighed for at designe din egen webshop.
#WebDesign #HTML #CSS #JavaScript #Python #PHP #CMS #WebShop #DreamWeaver
Grafisk design, Illustrator og Photoshop
På Digital får du adgang til den store Adobe-pakke, og i grafisk design dykker vi ned i de mange vilde programmer i pakken. Vi lærer at bruge Photoshop og Illustrator, at arbejde grafisk og at manipulere fotos, farver og stilarter. Vi leger også med at animere med Blender 3D, og laver grafik til vores computerspil og hjemmesider, skins til CS:GO-våben og meget mere.
#Photoshop #Illustrator #Blender3D #Grafik #Skins #AdobeAnimator
MakerSpace – kreativ digital
Husby Efterskole har sit eget makerspace, hvor du har fri adgang til at 3D-printe og lasercutte.
Her bygger vi bro mellem den digitale og fysiske verden, og kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan udvikle og producere her.
Du lærer at printe i 3D, bygge prototyper fra idé til færdigt produkt, og forstå processen i industrielt design. Det er også her, vi bygger vores egen computer og får en bred forståelse for hardware.
#TinkerCAD #3D-Print #Lasercut #RaspberryPi #Design
Undervisere med passion for det digitale
På digital får du de to engagerede lærere til din rådighed, Morten og Leslie. De har begge en baggrund indenfor de områder, der arbejdes med i faget.
Leslies store interesse er film og filmproduktion. Han er uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole i 2015, og uddannet skuespiller fra Teater Studio i 2000. Han har gået på European Film College, Medieskolerne i Viborg og Potemkin Film og TV, Århus.
Leslie har instrueret en lang række kort- og dokumentarfilm, og haft berøring med de fleste områder indenfor filmproduktion herunder redigering, lyd, lys, kamera, idéudvikling og instruktion. Han har altid interesseret sig for, hvordan kreativitet og teknologi sammen og gensidigt rykker grænserne for hvad, der er muligt at skabe og udtrykke. Det gælder også i udviklingen af computerspil, kortfilm og de mange grene indenfor den digitale verden.
Morten er uddannet på Læreruddannelsen i Skive med fagene matematik, engelsk og fysik/kemi. Derudover har han arbejdet på VIA Makerspace i alle fire år på lærerstudiet. Morten er også uddannet webintegrator med gamingprofil i Viborg, hvorfra han har erfaring med at opbygge en fuld hjemmesideoplevelse lige fra Front-end med blandt andet HTML og CSS til Back-end databaser i PHP. Han er typen, der har to 3D printere stående hjemme i privaten og en tredje i smådele i kasser. Desuden vil en tur rundt i Mortens liv byde på rigtig mange bøger, rollespilsterninger, brætspil og LEGO. Og ved siden af de andre hobbies, spiller han også lidt computer i ny og næ. Man kan spørge Morten om stort set alt omkring computere (med undtagelse af farver og design) - han har sikkert en idé om svaret.